Half Marathon Training Plan

#omaksukorunning

Assalamualaikum Running Moms!!

Selamat Hari Raya. Semua dah masuk office ke? Hari ini sudah 6 Syawal. Sudah start training ke? Saya sudah. Hari ini sudah masuk hari ke-3 untuk training 11 minggu saya.

MK s 11 Weeks HM Training Plan-page-001
Click to enlarge

The numbers yang ada dalam schedule itu ialah in kilometers (KM) ye. Bukan miles. Saya biasa buat perkiraan distance saya menggunakan KM not miles.

On paper memang nampak cantik dan hebat saja kan? Haha… marilah cuba sedaya upaya untuk merealisasikan training kali ini. Saya terpaksa ubah sedikit untuk sesuaikan dengan family events.

If you fail to plan, you plan to fail

Maka ini adalah plan saya. Haha..eh..kenapa saya ketawa pula? Sebab saya pun ada rasa doubtful yang saya akan ikut plan ini 100%. Tapi whatever it is…belum cuba belum tahu kan?

Saya nervous bila tengok distance untuk long runs saya setiap Sabtu tu. Tapi saya rasa plan ini doable. Kalau anda perasan, saya memang tidak ada meletakkan timing pada setiap larian saya. Sebab untuk half marathon saya yang pertama ini, saya memang tidak ada target timing. Tapi saya memang mengharapkan supaya saya dapatlah habiskan larian kurang dari 3.00 jam. Sub 3:00 bak kata runner lingo nye. Hihi…

I’ve tried running wearing my new shining trainers. Tapi saya tak boleh lari dengan normal pace saya sebab mungkin perut berat banyak sangat makan rendang & lemang. Apa-apa pun saya berjaya juga habiskan 5k dengan masa yang tak berapa mengecewakan.

Saya juga sudah berlari memakai baju Nashata Emerald Heather saya. Saya dah turun 1 size ok! Haha..nak juga announce tu. Owh..bercakap fasal baju Nashata, nanti saya akan up kan dalam entry yang lain lah. Nashata memang very dear to my heart. Terasa lebih handal berlari dengan memakai baju Nashata.

Ok!! Can’t wait for tonight. Coach saya yang comel dah janji nak perhatikan saya berlari dari balkoni rumahnya sambil pegang rotan panjang. Kalau saya slow nanti takut dia lempar pula rotan tu. Hihi…

Till we meet again in the next entry!! Bye!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s