Run With Us Putrajaya 2015

#omaksukorunning

Date : 16th Aug 2015

Venue: Putrajaya

Distance: 12km (official), 12.2 (nike+ app)

Timing: 1:43:47 (official), 1:42:54 (nike+ app)

Assalamualaikum running moms!

Race ini adalah race pada bulan Ogos lepas. Kenapa saya sudah lama tidak update ye? Sebab saya sedang dalam gloomy mood dan sangat busy menjual shawls (check out my virtual shop in Facebook – Kedai MK).

Ok – seminggu sebelum race lagi saya demam selsema yang agak teruk. Hidung tersumbat dan sinus juga menyerang. Pipi dan jaw sangat sakit. Hendak sujud semasa solat pun terpaksa laju-laju sebab kalau sujud lama-lama semuanya sakit.

Sehari sebelum race pula sifu saya  (Intan Suraya) terpaksa tarik diri dari race sebab dia pun demam. Masa ini saya dah demotivated sangat. Sebab saya pun demam. Lepas tu terpaksa drive seorang diri ke Putrajaya. But ‘never say never!!’ Saya sampai juga ke tempat race. Saya belum solat Subuh jadi terpaksa jalan kaki laju-laju ke Masjid Tuanku Mizan. Sempat saya solat berjemaah di Masjid itu. Alhamdulillah.

Lepas itu saya terpaksa jalan semula laju-laju ke kereta sebab kasut saya masih berada di dalam kereta. Huk..huk…saya penat dah masa ini. Saya pakai kasut baru yg baru saja dipakai 3 kali. Maknanya ini kali perama kasut itu dibawa race lah. Kasut running paling mahal yang pernah saya beli sendiri hehe.. poyokan?

Tepat jam 6.45am runners dilepaskan berlari. Saya berlari agak stabil tetapi hidung saya tersumbat teruk yang terpaksa membuatkan saya bernafas menggunakan mulut sepenuhnya. Arghhh!! Tak selesa lah!

Lepas KM6 atau 7 saya tahu yang saya memang slow dan tidak ada energy. Saya banyak berjalan. Tangan dan lengan saya sejuk macam ais. Jari kaki sudah terasa mencucuk-cucuk tapi saya teruskan larian.

Saya sampai juga digarisan penamat. Saya memang rasa teruk sangat. Saya terpaksa ke khemah medic. Saya bukak kasut & stokin jeng…jeng..jengg jari kaki saya (kelingking & jadi manis) melepuh teruk. Menggelembung berair! Arghhh…pedihnya. Dan jejakkan kaki pun dah rasa terseksa.

Saya gagahkan juga diri mencari Rina (Rinarunningmom) sebab dah janji nak jumpa dia selepas larian. Rina memang runner yang cantik & bergaya. Haha..saya pulak memang runner yang demam & supercomot!! Serta tak ada mood langsung. But you must keep your promises kan…so I met her for the 1st time.

She’s tall, slim & pretty. And she’s fast ok!! OMG malu betul nak ambil gambar dengan Rina but what the heck!!!

12003197_10153284900544482_8954891615700826964_n

12002066_10153284900814482_4665512933084132988_n

I got no.306 from 800 runners in my category. Rina? Rina you asked? Haha…she got no.42!! She was 20-30 minutes in front of me. I told you she’s fast! I’m glad that I met Rina. Kalau tidak memang tak ada 1 pun photos of the event sebab my mood was totally out!!

Ok till the next post!!! Tata!!

Advertisements

One thought on “Run With Us Putrajaya 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s