MM Rantau Eco Park Run Green Run 2015

#omaksukorunning

Date : 20th Sept 2015

Venue: Rantau Eco Park-Kuala Sawah, Negeri Sembilan

Distance: 12km (official), 11.87 (Forerunner 225 – Garmin Connet app)

Timing: 1:34:23 (Garmin FR225)

Oh dear…. how can I forgot to write the report of this race??!! Dah lah berlari bersama BFF saya. Tun adalah antara orang paling penting dalam hidup saya. I just cannot imagine my life without Tun. Semoga Tun panjang umur dan sihat selalu..hehe

Race ini adalah kali pertama saya menggunakan Garmin Forerunner 225 saya. Chewaahhh… BTW, saya belum lagi menamakan jam saya ni. Biasanya saya akan beri nama pada barang-barang kesayangan saya hihi. Hmm..apa nama nak saya beri pada jam saya ni ye? Ada cadangan?

Rantau Eco Park ini sebenarnya terletak di kampung saya. Dari rumah ibu ayah hanya 10-15 minit saja. Walaupun 12km registration fee nya berharga RM70 ok!! Bapak mahal!!! Tapi sebab saya hendak membanggakan kampung halaman (konon)…maka saya & Tun decided to join the race juer.

Larian pun bermula. Saya mendahului Tun. Rina Running Mom pun ada. Tapi macam biasalah dia terus berdesup macam kilat! Seperti kebiasaan, saya mesti berlari dengan mendengar muzik tapi pada hari itu masa baru di KM1 phone saya padam. Gelap gelita…hukhuk… maknanya saya lari tanpa muzik. Saya suka dengar muzik sebab ianya membuatkan saya leka sedikit dan kadang-kadang tak terasa dan lupa yang saya sedang berlari.

Dah bila dah tak ada muzik tu terpaksalah saya menghayati keindahan Eco Park. Kami berlari 90% actually trail run. 10% saja road run. Agak menyeksakan kaki saya juer. Sebab saya memang runner yang penakut trail run. Saya tak suka trail run sebab saya tak suka kasut & baju kotor hehe..dasaaarr diva celup! Lagipun trail biasanya route nya tak rata so saya takut injure. Haha boleh pakai ke alasan saya ni? Mih mih mih…

Finally saya sampai juer di finishing line. Timing pun ok..tak mengecewakan. Lepas tu saya tunggu Tun sampai. Siap saya melompat-lompat cheer her running to the finishing line. Lepas lari kami pergi makan nasi lomak dekat depan Eco Park tu. Masa tulah tiba-tiba phone saya hidup kembali. Alhamdulilllaahhhh happy betul saya tau. Yelah…mana ada budget nak beli phone baru kan. Duit dah kering sebab beli FR225…hehe..

Ok..till we meet again. Happy new year in advance. Saya ada banyak cerita nak share soon. Semoga saya ada masa untuk update blog kesayangan ni.

Tata!!!

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s