Mizuno Road Run 2015

Date : 8th November 2015

Location : Tasik Cempaka, Bangi

Distance : 5.23km (Garmin FR225)

Time : 36m 56s

Average Pace : 7.00 m/km

20151108_082908

Hi..Assalamualaikum..

Ini cerita tahun lepas!! Oh my..how I wish to update my blog everyday. Tapi apa kan daya kerja saya memang tak boleh nak curik tulang. Balik kerja sampai rumah pun dah hampir pukul 8.00 malam. Terkejar-kejar uruskan hal rumahtangga pulak nak masak dinner dan sebagainya.

Saya sekarang ni sedang tunggu giliran nak renew passport di imigresen. Jam 6.40am dah ada di sini dan dah dapat nombor. No.24 ok. Waktu operasi pejabat imigresen ni pukul 8.30am nanti. Pheww…kena tunggu about 2 hours. Oh well…. that’s life. Bukan senang nak senang. Bukan susah nak susah…

Lambatnya saya bar update fasal race ni kan. Better late than never. I was supposed to run with my eldest son. Tapi tiba-tiba clashed dengan his futsal tournament. So I ran with my niece Kina (18) & nephew Sufyan (12).

Lari 5km je pun. Tapi saya rasa macam saya lari slow sangat. Padahal pace saya 7.00m/km tu actually ala-ala lajulah untuk diri saya ni. Hehe… ramai runners yang lari dengan family. Wong Yu Fang pun ada. Siapa tu? You asked. Itukan atlet negara tu of course dia lah yang menangkan…hehe. Champion 12km women open.

The goodies pun best. Dapat cereal sorang sekotak besar ok.  Overall saya rasa ok ok aje. Tak seseronok kalau saya berlari dengan kekasih hati saya Tun 😩. Tun was preoccupied that day so dia tak register pun for this race.

Sufyan reached the finishing line waaay before me. Laju budak tu. I’m proud of him. His timing maybe like 34-35mins. Kami tunggu Kina sampai about 1 hour dia nak habiskan larian dia. Heheh… she’s a good sport. Janji habis ok!!! Good girl.

After the race saya keep on training fory 1st half marathon which was on 24th January 2016. I’ll update soonest!! Till then…tata!!

20151108_083637

Proud of them. Sanggup bangun pagi-pagi semangat nak lari. Nanti kita lari lagi ye!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s