Broga Hill

Assalamualaikum everyone.

Sesiapa yang kenal saya mesti tahu yang almost all the time saya memang selalu excited. Saya excited with every single little things. Contohnya excited sebab waktu lunch dah tiba, exticed sebab waktu balik dah hampir, excited nk pergi vacation, jumpa kawan, balik kampung, register race, husband balik dari kerja & dan macam-macam lagi contohlah.

Senang cerita, saya memang seorang yang suka excited pada hampir semua perkara. Entah bilalah perangai ni nak berubah saya pun tak pasti. So, rasanya anak-anak ada terikut perangai saya yang satu ini. Semasa saya beritahu yang kami akan pergi mendaki Broga Hill, anak-anak saya happy sampai tak lena tidur.

Kadang-kadang saya kesiankan mereka sebab selalu saya tinggalkan masa saya pergi training, race or aktiviti lain. Jadi kali ini saya bertekad untuk bawa saja 2 orang anak saya mendaki Broga. Hanya kami bertiga. Ya…  yakin boleh!

Kami memulakan perjalanan selepas solat Subuh. Dari rumah kami ke kaki bukit Broga sepatutnya 45 minit saja. Tapi akibat saya tersalah jalan, jadilah 1 jam perjalanan. Anak-anak dah gelisah tapi Alhamdulillah kami sampai juga.

Kami terus stretching sikit-sikit dan terus panjat bukit. Orang ramai, kadang-kadang terpaksa berhenti untuk tunggu orang atas mendaki dulu. Adakala traffic jam pula dalam pendakian. Ada yang bawa anak kecil sangat. Hurm…

Kami panjat sampai ke puncak Broga Hill. Ambil gambar 2-3 lepas tu terus turun. Anak-anak tak sabar nak minum coconut shake rupanya. Yang kelakarnya bila saya tanya ‘Are you happy?’ Anak-anak saya jawab tak berapa happy sebab panjat Broga like nothing to look forward to. Hanya ada pemandangan yang cantik. Orang pun agak ramai jadik anak-anak tak faham apa purpose panjat bukit ni. Diorang ingat ada air terjun ke kat atas puncak tu. Tapi tak ada…hehe..they felt like they climb for nothing.

Owwhh…Ibu faham sekarang. They wanted some sort like a bonus after penat-penat panjat bukit. Ok..ok.. lepas ni saya akan carik bukit or gunung yang ada hidden treassure for them to enjoy ok kids!

The boys said they were jealous that everytime I finished a race, I will bring back a pretty medal & awesome racepack. Diorang rasa everytime Ibu runs…Ibu menang..hehe.. that’s the feeling that they are searching for. Kesian anak Ibu… lepas ni kita carik bukit yang ada air terjun ye.

Owh..here the pic! Satu jelah saya share ye.
image

Till the next activities!!! Tata!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s