Fit Malaysia – 10km

Date/Day : 12.8.2017 (Saturday)

Distance : 10km

Venue : KL Sports City

Timing : 1:17:23

Hi y’all, It has been ages since kali terakhir saya menulis di dalam blog kesayangan saya ni. Hari ni actually 26.10.2017 tapi sengaja saya backdate kan cerita ini untuk memory saya sendiri saja. Anyway.. saya berlari bersama-sama dengan anak saya Si Adik. Niece saya pun ada. Abang Long tak join race ini sebab dia busy dengan kelas tambahan untuk exam UPSR.

The race was FOC sempena Sukan Sea 2017 yang akan berlangsung. Saya masuk category 10km while Niece & Adik masuk 5km. Saya nervous untuk race kali ini sebab saya dan Adik tidak berlari dalam category yang sama. Tapi Niece kan ada so bolehlah dia tengok-tengokkan Adik. Tapi biasalah perangan emak-emak memang sentiasa risaukan anak-anak. Eyda – jiran/ex-schoolmate/ex-roomate/junior saya pun join race ini. Eyda pun join 10km. Kawan-kawan Eyda pun ramai yang join. Kawan-kawan Eyda tu pun juniors sekolah saya jugak..hehe eleh..junior 1 tahun aje. Kira sebaya lah tu kan?

So runners category 10km dilepaskan dahulu. Owh..sebelum itu race bicycle pun ada jugak. So.. cyclist dilepaskan dulu, diikuti dengan runners. Saya berlari dengan pace yang bagus. Awal-awal route dah menurun bukit sikit. So good for me.

Yang tak menariknya ialah, route untuk race ini adalah di jalanraya besar. Jalan tu pulak tidak ditutup sepenuhnya. Race pula dimulakan agak lewat so kereta-kereta dah banyak di jalanraya. Humm.. sangat bahaya untuk cyclists & runners yang rata-ratanya membawa anak-anak kecil berbasikal & berlari. Saya terus teringat pada Adik & doa supaya Adik selamat. Saya teruskan larian dengan pace yang agak baguslah untuk diri saya. Saya finished dengan masa yang baik. Niece sampai dulu sebelum Adik. Alhamdulillah semua selamat.  Adik mengadu yang dia agak penat untuk race ini. Saya rasa route banyak bukit kot. Tu yang Adik penat. Tapi dia finished strong. Good job anak Ibu!!

fit msia

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s