AXA Run 6km

Date/Day : 24.09.2017 (Sunday)

Distance : 6km (Official), 5.9km (Garmin)

Venue : MAEPS Serdang.

Assalamualaikum semua. UPSR dah habis!! Yahuuuu… Alhamdulillah. abang Long menjawab dengan tenang. Memang ada paper yang susah & Abg Long pun susah hati sebab BM paper 1 dia kata dia hanya dapat 14/20. Tapi tak apa lah.. semuanya sudah tertulis. Kita dah berusaha bersungguh-sungguh, sekarang kita hanya boleh berdoa & tawakkal saja. Biar Allah yang menentukan semuanya.

Saya registerkan anak-anak saya untuk larian AXA 6km ini. Saya hanya lari ghost sahaja. Ghost means, tak register tapi ikut sama lari hehe.. jahat ke? Tak la.. janji kita tak curi medal orang lain & saya juga tak minum air yang disediakan sebab saya tak register. saya hanya ambilkan untuk anak-anak saja.

axa run

Abg Long berlari laju dan terus meninggalkan Adik & saya ke belakang. So saya & Adik lari slow & steady aje. Adik did good. Hanya sekali dua saja mengadu penat. Mungkin sebab kami dah training bersungguh-sungguh so Adik lari dengan baik.

Bila lagi 1km nak tiba ke finising line, Adik tiba-tiba pecut tinggalkan saya di belakang. Laju budak kecik tu. Memang saya tak terkejar. So.. saya finished in 49 minit. Maknanye mungkin Adik 48 minit dan Abg Long kata dia dah 5 minit sampai. Means Abg Long did it in 43 minutes. Waahh lajunya Abg Long for 6km!!

My kids were happy for their achievement. Bagooos boys!!!! Nanti ibu registerkan lagi ok. anak-anak saya tu bercita-cita tinggi nak naik podium suatu hari nanti. Amiiinnn… semoga tercapai cita-cita tu.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “AXA Run 6km

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s